Beweging in het voortgezet onderwijs

Op 24 februari starten wij voor de tweede keer het actieprogramma "Werken aan Veranderdoelen in het Voortgezet Onderwijs". Samen met Robin Brugman van Kunstloc maakten we een actieprogramma waarin cultuurcoördinatoren, samen met een collega, directielid of intermediair werken aan het verstevigen van de positie van cultuureducatie binnen het curriculum.

Wij gaven onze perceptie op verandering, de kracht van kunst daarin, handvatten om zaken in beweging te krijgen en vooral inzicht in hoe je draagvlak creëert en mensen betrekt. Want in je uppie transformeer je de school niet even. En laat kunsteducatie nou net een fantastische ingang zijn om zaken eens echt anders te gaan doen!

Kunstloc Brabant blikte met een aantal deelnemers van de vorige editie terug op de stappen die ze hebben gezet. Lees het hele artikel via deze link.

Een paar quotes uit het artikel:

“Ons doel is dat cultuureducatie geen incidentele, leuke activiteit is, maar dat het als cement alle vakken met elkaar verbindt.”
Jeroen Veenstra, docent en cultuurcoördinator

“Wij liepen echter tegen een ander probleem aan: we ontdekten dat we veel te snel gingen. Onze trein was al vertrokken, maar onze collega’s zaten er nog niet op."
Ingrid Vogels, Manager onderwijs

"Het actieprogramma gaf me theoretische voeding die ik kan inzetten om processen beter te sturen.”

Mirte Oostrom, intermediair in de gemeente Oosterhout

“In plaats van te preken voor eigen parochie, verkenden we tijdens het negen maanden durende traject hoe je cultuureducatie als smeermiddel inzet bij vakoverstijgend werken."
Karin Mommers, Operatie Frisse Peper

"Het actieprogramma zit nu ook een beetje in hun DNA.”
Otine van Erp, intermediair voor de regio Geldrop, Mierlo en Nuenen

Meer over het actieprogramma lees je hier.


Foto van JORIS BUIJS FOTOGRAFIE,
Bron
Om deze website goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Meer informatie.