Ons verhaalWat we doen en hoe

Operatie frisse peper is het verhaal van een team eigenzinnige, unieke en uiteenlopende ondernemers. Bedrijfskundigen, arbeids- & organisatiepsychologen en kunstenaars, die samen met hun opdrachtgevers in co-creatie bewegingen op gang brengen.

Het begon met een bakkie pit


"Zullen we een keer bijpraten?" "Ja, lijkt me leuk!" Zo begon het. Karin (psycholoog) en Manon (bedrijfskundige) staken in 2012 de koppen bij elkaar. Beiden bezig met mensen en organisaties in beweging brengen. Beiden aan het onderzoeken hoe dat leuker, creatiever en met meer beleving en impact kon. Zij betrokken Jesse, een theatermaker, en startte in co-creatie het project 'operatie frisse peper', een actieprogramma met 5 stappen om mensen in beweging te brengen op het gebied van mindset, houding en gedrag.

De frisse peperformule werkt!

De co-creatieformule blijkt al gauw uniek en sterk te zijn. Door elk actieprogramma te bouwen op basis van co-creatie komen mensen in beweging. Hierbij werken de frisse pepers vanuit de Golden Circle (Simon Sinek).

  • De kunstenaars laten zien en beleven waarom een verandering nodig is.
  • De psychologen kunnen vertellen hoe communicatie en gedrag kan veranderen.
  • De bedrijfskundigen geven handvatten over wat veranderd kan worden in processen, organisatie en (interne) communicatie.Een frisse 3-poot met als resultaat… meer initiatief, meer werkplezier, meer eigenaarschap en een positieve opwaartse beweging in organisaties.

Het team groeit en ontwikkelt

Karin en Manon besluiten van operatie frisse peper een bedrijf te maken, een netwerkorganisatie van samenwerkers. De frisse pepers werken hard door en het team van samenwerkers groeit met meer psychologen, bedrijfskundigen, communicatiedeskundigen, designers, verbinders en kunstenaars. Samen experimenteren de pepers er op los en ontdekken steeds meer goed werkende interventies.

Altijd vanuit de 3-poot

De samenwerkers van operatie frisse peper werken op hun eigen manier en vanuit hun eigen kracht en ervaring. Maar wel altijd vanuit de 3-poot. We geloven in de kracht van elkaar aanvullen, de kracht van andersdenkenden, de kracht van wrijving en ongemak op zijn tijd. Dan gebeurt er wat! Daarom gaan wij bij aanvang van een opdracht altijd op zoek naar een co-creatieteam op basis van onze 3-poot.

We beginnen bij de opdrachtgever

Bij het samenstellen van het co-creatieteam gaat de frisse peper projectleider eerst op zoek binnen de organisatie van de opdrachtgever. Vaak vinden we daar al een enthousiaste 3-poot bij elkaar, waar we mee aan de slag kunnen. En waardoor het project zoveel mogelijk eigen wordt binnen de organisatie. Als we aanvulling nodig hebben, dan zie hier ons superleuke en deskundige team waar we altijd uit kunnen vissen!

Onze diensten

In 2017 besloot het team focus te kiezen en het aanbod op te splitsen in 2 categorieën. Diensten voor organisaties en diensten voor individuele lefgozers.

Voor organisaties hebben we het succesvolle 5 stappenplan om beweging op gang te brengen. Met dit instrument als basis halen wij organisaties door de frisse pepermolen. Hierin bieden wij 2 van onze favoriete diensten aan:
Voor de rebellen onder ons bieden wij ons DIY (Do it yourself) aanbod. Wat betekent dat wij jou de frisse peper prikkels geven die je nodig hebt om zelf een positieve revolutie op gang te brengen.

Gezamenlijke waarden

Het frisse peperteam werkt vanuit kernwaarden, die ook mee-ontwikkelen en meegroeien. De pepers vinden deze belangrijk en proberen ze echt na te leven. Je ziet de kernwaarden terug in samenwerking met collega’s en samenwerkers, opdrachtgevers en deelnemers:

  • Gelijkwaardigheid
  • 1+1=3
  • Eigen-wijsheid
  • Waarmaken

Lees meer over wat deze waarden voor ons inhouden >>

Co-creatie

Als je ons 1 ding kan verwijten, is dat dat we nooit stil zitten en continu nieuwe ideeën hebben. Daarom werken wij vanaf de start van operatie frisse peper al mee aan nieuwe experimenten. We willen spelen en ruimte voelen om onszelf te blijven ontwikkelen en verfrissen. Dit leidt tot samenwerkingen en co-creaties op gelijkwaardige voet met andere organisaties. Over onze co-creaties lees je hier meer.

De frisse peperrevolutie

Operatie frisse peper heeft een Big Hairy Audacious Goal. De frisse pepers streven naar werkplezier, initiatief en lef bij mensen op de werkvloer. Zij willen mensen een spiegel voorhouden en laten beleven hoe het anders kan! Zij willen hun positieve waarden en mindset verspreiden over de wereld. En zo een positieve opwaartse beweging teweeg brengen. Dat lijkt groots en abstract, maar begint met kleine stappen. Want elk individu is in staat een ander te bewegen.

Onze missie
"Het team ziet jou glunderen tussen jouw collega’s. Je geeft een high five op het resultaat. Hoe jullie dit geflikt hebben, is met geen pen te beschrijven. 1 ding is zeker: het zit goed! Iedereen doet waar hij goed in is en waar hij blij van wordt. Ieder is zijn unieke zelf. Je voelt de ruimte en het vertrouwen om vol energie te handelen. En ‘lefgozer’ staat op jouw voorhoofd geschreven. Mission completed. Operatie geslaagd!"

Wil je de frisse pepers zelf ontmoeten? Neem dan contact met Karin of Manon op voor een fris kennismakingsgesprek of schrijf je in voor hun nieuwsbrief en ontvang tips, artikelen en inspiratie.
meer weten?
Laten we een bakkie pit inplannen!

Manon & Karin

contact
mail ons of bel:
Karin 06-28133601
Manon 06-53634582
Om deze website goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Meer informatie.