Het actieprogramma dat mensen in beweging brengt

Ons verhaalWat we doen en hoe

Operatie frisse peper is het verhaal van een team eigenzinnige, unieke en uiteenlopende ondernemers. Bedrijfskundigen, arbeids- & organisatiepsychologen en kunstenaars, die samen in co-creatie bewegingen op gang brengen.

Het begon met een bakkie pit


"Zullen we een keer bijpraten?" "Ja, lijkt me leuk!" Zo begon het. Karin (psycholoog) en Manon (bedrijfskundige) staken in 2012 de koppen bij elkaar. Beiden bezig met mensen en organisaties in beweging brengen. Beiden aan het onderzoeken hoe dat leuker, creatiever en met meer beleving en impact kon. Zij betrokken Jesse, een theatermaker, en startte in co-creatie het project 'operatie frisse peper', een actieprogramma met 5 stappen om mensen in beweging te brengen op het gebied van mindset, houding en gedrag.

De frisse peperformule werkt!

De co-creatieformule blijkt al gauw uniek en sterk te zijn. Door elk actieprogramma te bouwen op basis van co-creatie komen mensen in beweging. Hierbij werken de frisse pepers vanuit de Golden Circle (Simon Sinek).

  • De kunstenaars laten zien en beleven waarom een verandering nodig is.
  • De psychologen kunnen vertellen hoe communicatie en gedrag kan veranderen.
  • De bedrijfskundigen geven handvatten over wat veranderd kan worden in processen, organisatie en (interne) communicatie.Met als resultaat… meer initiatief, meer werkplezier, meer eigenaarschap en een positieve opwaartse beweging in organisaties.

Het team groeit en ontwikkelt

Karin en Manon besluiten van operatie frisse peper een bedrijf te maken, een netwerkorganisatie van samenwerkers. De frisse pepers werken hard door en het team van samenwerkers groeit met meer psychologen, bedrijfskundigen en kunstenaars. Samen experimenteren de pepers er op los en ontdekken steeds meer goed werkende interventies.
Het team besluit in 2017 het aanbod op te delen in 2 categorieën: interventies voor individuen en voor organisaties.

Voor individuen: De frisse peperopleiding

Een opleidingsprogramma met 3 trainingen waardoor jij als medewerker een vuur kan laten oplaaien in jouw organisatie. Ervaren pepers leren jou de kneepjes van het vak. Nieuwsgierig? Bekijk de verschillende onderdelen hier:

  • Module 1: Vind de frisse peper in jezelf (link)
  • Module 2: Jouw operatie (link)
  • Module 3: Blijf fris en pittig (link)

Voor organisaties: Frisse peperprikkels en door de frisse pepermolen

Met een frisse peperprikkel start je een vuurtje. Je prikkelt de bewustwording, reikt een handvat aan of raakt even de kern van een situatie. Een prikkel garandeert geen blijvende verandering, maar wakkert het proces aan.

Wil je een blijvende beweging? Dan ga je door de frisse pepermolen. Ons 5-stappenplan ondersteunt de menskant van verandering. We geven een richting, faciliteren waar nodig en geven handvatten en hulpmiddelen.

Gezamenlijke waarden

Het frisse peperteam werkt vanuit kernwaarden, die ook mee-ontwikkelen en meegroeien. De pepers vinden deze belangrijk en proberen ze echt na te leven. Je ziet de kernwaarden terug in samenwerking met collega’s en samenwerkers, opdrachtgevers en deelnemers:

  • Gelijkwaardigheid
  • 1+1=3
  • Eigen-wijsheid
  • Waarmaken

Lees meer over wat deze waarden voor ons inhouden >>

De frisse peperrevolutie

Operatie frisse peper heeft een Big Hairy Audacious Goal. De frisse pepers streven naar werkplezier, initiatief en lef bij mensen op de werkvloer. Zij willen mensen een spiegel voorhouden en laten beleven hoe het anders kan! Zij willen hun positieve waarden en mindset verspreiden over de wereld. En zo een positieve opwaartse beweging teweeg brengen. Dat lijkt groots en abstract, maar begint met kleine stappen. Want elk individu is in staat een ander te bewegen.

Onze missie
"Het team ziet jou glunderen tussen jouw collega’s. Je geeft een high five op het resultaat. Hoe jullie dit geflikt hebben, is met geen pen te beschrijven. 1 ding is zeker: het zit goed! Iedereen doet waar hij goed in is en waar hij blij van wordt. Ieder is zijn unieke zelf. Je voelt de ruimte en het vertrouwen om vol energie te handelen. En ‘lefgozer’ staat op jouw voorhoofd geschreven. Mission completed. Operatie geslaagd!"

Wil je de frisse pepers zelf ontmoeten? Neem dan contact met Karin of Manon op voor een fris kennismakingsgesprek of schrijf je in voor hun nieuwsbrief en ontvang tips, artikelen en inspiratie.
meer weten?
Laten we een bakkie pit inplannen!

Manon & Karin

contact
mail ons of bel:
Karin 06-28133601
Manon 06-53634582
Om deze website goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Meer informatie.