'Blik van de straat' bewonerpercepties

Vanuit het project 073elektrisch werken we met operatie frisse peper al bijna 2 jaar mee aan het versnellen van duurzame deelmobiliteit in Den Bosch. In september zijn we gestart met een aanvullend project via een innovatievoucher vanuit het Stimuleringsfonds Creatieve Industrie. Het project heet Blik van de Straat. De betekenis is 2-ledig: Hoe zorgen we voor minder blik (auto’s) in het straatbeeld? En: Hoe kijken de inwoners van de straat er tegenaan, wat vinden en willen zij?

In november 2021 zijn we 3 Bossche wijken in geweest met een mobiele installatie die helpt het gesprek op gang te brengen met de buurtbewoners. De 3 wijken zijn heel divers, nl. ’t Zand, Kruiskamp en Engelen. We hebben veel mensen gesproken en nieuwe informatie en inzichten opgehaald. Deze zijn we op dit moment aan het verwerken tot eerste ideeën, oplossingen en een vervolgplan.

Samen met social/behavioural ontwerper Mies Loogman en ontwerper Publieke Ruimte Florian de Visser doet frisse peper Manon de Kok ontwerpend onderzoek in Den Bosch, waarbij we met inwoners kijken naar wensen en behoeften in de wijk op het gebied van duurzame deelmobiliteit.

We gaan in op vragen als:
  • Wat vinden de mensen belangrijk in hun straat/wijk? Wat zijn hun drijfveren?
  • Bijvoorbeeld: Milieu/groen, veiligheid, gezondheid, gelijkheid, kosten.
  • Wat zouden ze willen verbeteren in hun straat/wijk?
  • Hoe kan duurzame deelmobiliteit daaraan bijdragen?
  • Wat zouden de mensen willen doen met de vrijgekomen ruimte als er blik verdwijnt?

Meer weten of meedoen?
Ben je nieuwsgierig naar de resultaten tot nu toe? Of wil je meedenken en doen bij de inwonerscommunity, waar we tips, ideeën en ervaring delen over duurzaam deelvervoer in je eigen wijk? Stuur dan een mailtje naar Manon de Kok.

>> meer lezen over 073elektrisch.
>> meer lezen over duurzame mobiliteit in Den Bosch.


Om deze website goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Meer informatie.