Dynamisch managen

Dynamisch managen wordt genoemd als 1 van de 'hefbomen' van sociale innovatie. Door dynamischer te managen, ben je in staat om sneller te handelen en vlotter schakelen van formeel naar informeel leiderschap.

Dynamisch managen heeft als resultaat, dat de manager meer zijn rol als motivator kan pakken en verantwoordelijkheid bij de medewerkers komt te liggen. Dit vormt een sterke basis om te kunnen vernieuwen en de talenten te benutten die aanwezig zijn.

Dynamisch managen betekent dat je als leidinggevende naast taakgerichte aansturing ook sterker gaat werken aan relaties, aandacht, betrokkenheid en motivatie. Dit om de autonomie van de medewerkers te vergroten, hetgeen een positieve invloed heeft op hun prestaties, innovatievermogen en tevredenheid.

Om dynamisch te kunnen managen, moet je andere vaardigheden inzetten. Je zult een groter beroep moeten doen op je communicatieve vaardigheden, meer zelfreflectie moeten toepassen en je bepaalde persoonlijkheidstrekken moeten aanspreken zoals vertrouwen en loslaten.

Sociale innovatie
Dynamisch managen is een van de 'hefbomen' van sociale innovatie. De andere zijn slim samenwerken, flexibel organiseren en co-creatie. Samen versterken zij elkaar.

Lees meer over:
  • slimmer (samen)werken
  • flexibel organiseren
  • co-creatie
  • Om deze website goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Meer informatie.