Verandermanagement

Verandering, een beweging op gang brengen, innovatie, organisatieontwikkeling. Allemaal termen die te maken hebben met verandermanagement. Maar wat houdt dat eigenlijk in? En hoe kijken wij van operatie frisse peper daar tegenaan?

>> Wat is verandermanagement?

Verandermanagement is een vorm van management die zich in het bijzonder bezighoudt met het veranderen van de structuur, cultuur en/of de werkwijze van een organisatie. De term is in 80er jaren ontstaan.

Help, een verandering!

Mensen hebben vaak weerstand tegen veranderingen. De grootste stressfactoren in het leven van een mens zijn een verandering van een partner door bijvoorbeeld geboorte, huwelijk, scheiding of overlijden. Verder verhuizingen en ook veranderingen in opleiding en werk. Veranderingen zoals een nieuwe baan, nieuwe werkplekken, functies, collega's, salaris, arbeidsvoorwaarden, reorganisaties, ontslag of pensioen.

Veranderingen kunnen leiden tot een soort rouwproces met:
  • gevoelens van ontkenning, weerstand en /of ontwijken,
  • de vecht- of vluchtreactie,
  • uiteindelijk ook de berusting en
  • het zien en benutten van nieuwe kansen.

Deze emotionele processen kan men gewoon laten gebeuren of men kan proberen dat te beïnvloeden, te leiden, te beheren, te managen. Dat is verandermanagement.

>> Wat doet operatie frisse peper op het gebied van verandermanagement?

Om te beginnen beseffen wij ons maar al te goed dat verandermanagement niet iets 'hards' is. Het is een menselijk proces. Je hebt altijd te maken met verschillende mensen met hun eigen emoties, meningen, capaciteiten en drijfveren. Probeer die maar eens allemaal jouw gewenste beweging op te leggen...

Met operatie frisse peper bundelen wij onze krachten in een driepoot van bedrijfskunde, psychologie en kunst. Met een enthousiast en talentvol team helpen wij bedrijven en organisaties bij innovatie en verandering. Onze aanpak brengt mensen blijvend in beweging.

Verandering en beweging zien wij als een gezamenlijk proces.
Met een duidelijke richting, sterke inhoud en frisse energie!


Lees meer over beweging en verandering >>
En kijk bij 'door de frisse pepermolen' hoe wij dit aanpakken >>

  • Bij verandertrajecten zijn draagvlak, begrip en veranderzin belangrijk. Operatie frisse peper helpt alle betrokkenen de verandering te begrijpen en te vertalen naar hun eigen situatie. Wij halen iedereen even volledig uit hun dagelijkse werksituatie om op een actieve, verfrissende en effectieve manier invulling te geven aan zijn/haar eigen verandering. Voor een blijvend effect ondersteunen wij vervolgens bij de implementatie op de werkvloer.
  • Bij innovatietrajecten zijn vernieuwend en creatief denken, co-creatie en verbindingen leggen belangrijk. Operatie frisse peper hanteert methodes waarbij mensen zodanig geprikkeld worden dat zij al hun belemmeringen laten varen en echt buiten hun kaders durven denken. Uiteindelijk wordt er uiteraard geconcretiseerd. Iedereen kan innoveren!

Wil jij iets veranderen in jouw organisatie?

Lees ons verhaal om hier meer te weten te komen over onze aanpak.
Kijk voor inspirerende mogelijkheden eens bij onze actieprogramma's.
Of neem contact met ons op. Bellen, mailen, een bakkie pit... wat jij wil!
Om deze website goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Meer informatie.