Het actieprogramma dat mensen in beweging brengt

Ons verhaalWat we doen en hoe

2012

Operatie frisse peper is het verhaal van een team eigenzinnige, unieke en uiteenlopende ondernemers. Bedrijfskundigen, arbeids- & organisatie psychologen en kunstenaars, die samen in co-creatie bewegingen op gang brengen.

Zij misten vaak werkplezier, initiatief en lef bij mensen op de werkvloer. Zij wilden mensen een spiegel voorhouden en laten beleven hoe het anders kon! En een positieve opwaartse beweging te weeg brengen.

Gedreven door hun passie begonnen zij “operatie frisse peper” en creëerden hun eerste actieprogramma met 5 stappen om mensen in beweging te brengen op gebied van mindset, houding en gedrag.

2013


Operatie frisse peper werkte! Hun co-creatie formule bleek uniek en sterk. Door elk actieprogramma te bouwen op basis van co-creatie kwamen mensen in beweging. Hierbij werkten zij vanuit de Golden Circle (Simon Sinek).

  • De kunstenaars lieten zien en beleven waarom een verandering nodig was.
  • De psychologen konden vertellen hoe communicatie en gedrag kon veranderen.
  • De bedrijfskundigen gaven handvatten over wat veranderd kon worden in processen en organisatie.


Met als resultaat… meer initiatief, meer werkplezier, meer eigenaarschap en een opwaartse beweging!

2014


De frisse pepers werkten hard door en het team van samenwerkers groeide met meer psychologen, bedrijfskundige en kunstenaars. Samen experimenteerde het team er op los en ontdekte steeds meer goed werkende interventies.

2015

Het team besloot hun aanbod op te delen in 2 categorieën, kortlopende interventies en langer lopende verandertrajecten.

De frisse peperprikkels
Met een frisse peper prikkel start je een vuurtje. Je prikkelt de bewustwording, reikt een handvat aan of raakt even de kern van een situatie.Een prikkel garandeert geen blijvende verandering, maar wakkert het proces aan. >> Lees meer over peperprikkels

Door de frisse pepermolen
Wil je een blijvende beweging? Dan ga je door de frisse pepermolen. Ons 5-stappenplan ondersteunt de menskant van verandering. We geven een richting, faciliteren waar nodig en geven handvatten en hulpmiddelen.>> Lees meer over de pepermolen

Ook formuleerde het team 3 kernwaarden die voor iedereen golden en nog altijd gelden, zowel voor collega’s als samenwerkers, opdrachtgevers en deelnemers.

Gelijkwaardigheid (360 graden)
Operatie frisse peper wil graag werken op gelijk niveau. De pepers staan naast je, zetten zich vol in en verwachten dat ook terug. Kennisdelen, slim samenwerken en ervaringen uitwisselen op basis van vertrouwen. Een goede relatie is een voorwaarde.

Winst voor iedereen (wederom 360 graden)
Dat is wat operatie frisse peper wil. Een actieprogramma moet voor iedereen wat opleveren. Dat kan voor een opdrachtgever ‘bedrijfsresultaat en productiviteit’ zijn, voor het team van operatie frisse peper 'plezier en beweging’ en voor de deelnemers ‘positieve energie en waardering’.

Eigen-wijsheid (ook 360 graden)
Iedereen is op zijn eigen wijze heel wijs. Iedereen heeft een professie, expertise, talent en eigen stijl, die hem of haar authentiek maakt. Hier tornt operatie frisse peper niet aan. De pepers moedigen het juist aan. Ze stimuleren diversiteit en wensen iedereen de beste versie van zichzelf toe.

2016

Operatie frisse peper formuleert een Big Hairy Audacious Goal en start haar missie om iedereen aan te laten haken in de frisse peper community middels haar nieuwsbrief.

Onze missie
Het team ziet jou glunderen tussen jouw collega’s. Je geeft een high five op het bedrijfsresultaat. Hoe jullie dit geflikt hebben, is met geen pen te beschrijven. 1 ding is zeker: het zit goed! Iedereen doet waar hij goed in is.
Ieder is zijn unieke zelf. Je voelt de ruimte en het vertrouwen om vol energie te handelen. En ‘lefgozer’ staat op jouw voorhoofd geschreven.
Mission completed. Operatie geslaagd!


2017

Operatie frisse peper lanceert haar eerste opleiding tot frisse peper. Een opleidingsprogramma met 3 trainingen waardoor jij als medewerker een vuur kan laten oplaaien in jouw organisatie. Wij leren jou de kneepjes van het vak. Nieuwsgierig? Bekijk ze hier:

  • Module 1: Vind de frisse peper in jezelf (link)
  • Module 2: Jouw operatie (link)
  • Module 3: Blijf fris en pittig (link)

2018

Met de komst van de frisse peperopleiding in 2017, besluit het peperteam haar activiteiten voortaan in te delen in frisse peper 'voor mijzelf' en frisse peper 'voor mijn organisatie'.


Voor mijzelf: Ben jij een lefgozer en wil jij jouw eigen operatie starten? Volg dan de frisse peperopleiding. Je leert dan in een aantal trainingsdagen samen met een groepje externe medelefgozers alles over een beweging in gang brengen. En je gaat daadwerkelijk aan de slag met jouw operatie in de praktijk. Je leert van elkaar, helpt elkaar en inspireert elkaar.

Voor mijn organisatie: Willen jullie binnen de organisatie een beweging op gang brengen? Dan gaan jullie door de frisse pepermolen of komen we even prikkelen. Je brengt dan direct in de organisatie, samen met je eigen interne collega's, een beweging op gang.

Wil je de frisse pepers zelf ontmoeten? Neem dan contact met Karin of Manon op voor een fris kennismakingsgesprek of schrijf je in voor hun nieuwsbrief en ontvang tips, artikelen en inspiratie.
meer weten?
Laten we een bakkie pit inplannen!

contact

mail ons

of bel:

Karin 06-28133601
Manon 06-53634582