Frisse peper op de werkvloer

Soms wil je een tijdelijke verfrissende blik, iemand die vaker met het bijltje gehakt heeft en kennis en ervaring van buiten de organisatie meeneemt. Wil je een project opstarten waar gedragsverandering bij komt kijken? Een verandering van mindset? Gaat het om thema’s die nauw samenhangen met duurzame inzetbaarheid, sociale innovatie of cultuurverandering? Een frisse peper op de werkvloer helpt jou graag verder. Wanneer je een frisse peper als adviseur of projectleider aanstelt kun je het volgende verwachten:

Een rugzak vol
De frisse pepers hebben ruime ervaring binnen veranderprojecten. Zien pijlsnel waar pijnpunten zitten en hoe deze aan te pakken. Ze zetten jou en jouw veranderteam op de voorgrond en bieden verbeteringen aan waar nodig.
Een frisse peper heeft een scherp oog voor ‘werken met wat er al is’, we gaan het wiel niet opnieuw uitvinden of stappen herhalen. We sluiten aan op lopende projecten of maken slapende projecten wakker.

Het Paard van Troje
Een frisse peper komt nooit alleen. Operatie frisse peper werkt samen met betrouwbare en deskundige professionals en organisaties uit het operatie frisse peper-netwerk. Zo kunnen we elkaar aanvullen en onze opdrachtgevers naar volle tevredenheid van dienst zijn op verschillende expertisegebieden.

Een heldere rode draad en zichtbaarheid
Je kunt in het begin heel veel vragen van ons verwachten. Want juist die kritische en verfrissende blik zorgt voor een heldere visie en doelstelling van het project. We willen snel overzicht krijgen over alle ‘losse flodders’ in de organisatie. Denk aan o.a. historie, thema’s & trends, mensen, middelen, structuur, acties en communicatie. Zodat we vlot een rode draad kunnen trekken en dit voor iedereen zichtbaar kunnen maken door middel van duidelijke interne procescommunicatie.

Werken vanuit positiviteit
Draagvlak, betrokkenheid en samenwerking zijn belangrijke onderwerpen in onze aanpak,. Zodat de in gang gezette beweging doorgaat als onze projectleider weg is. We streven naar aansluiting bij alle lagen in de organisatie, zodat zowel op de werkvloer als beleidsmatig aanpassingen gemaakt kunnen worden. Onze aanpak is luchtig en iedereen is even belangrijk!

Resultaten
Naast concrete gewenste resultaten (smart), ontstaat er meer bewust en aangepast gedrag op verschillende deelgebieden van jullie project. Onder een groeiende groep medewerkers. Als operatie frisse peper ‘klaar’ is, zijn jullie dat nog niet. Wij streven ernaar dat de betrokkenen de juiste positieve mindset en houding aannemen om de ingezette beweging voort te zetten. Wij maken met jullie een borging- en vervolgplan om mee verder te gaan. Natuurlijk willen wij onze diensten daar nog bij leveren als dat gewenst is, maar tijdens de afgesproken periode hebben wij zoveel mogelijk prijsgegeven aan jullie, om zelf door te gaan.

Neem contact op met Manon voor meer informatie. Een frisse peper komt uiteraard graag langs om vrijblijvend kennis te maken en een dieper kijkje te nemen in jullie specifieke situatie.


Wil je vast meer lezen over onze aanpak? Ga dan naar 'door de frisse pepermolen'. Of download een pdf met onze blik op verandering en het 5-stappenplan.

Stuur mij de pdf
Meer informatie

Manon de Kok
06-53634582
mail

Neem gerust contact op of geef je gegevens door via ons online formulier en wij komen snel bij je terug.

Voorbeeldproject
Het samenwerkingsproject 073elektrisch betrok een frisse peper als projectleider. Lees hier over het project en de rol van operatie frisse peper.

Onze andere diensten
> door de frisse pepermolen
> frisse peperprikkels op maat
> pittige off- en online communicatietools

Tips en inspiratie
Wil jij alvast tips, artikelen en inspiratie ontvangen over positieve verandering op gang brengen en meer mensen meekrijgen?
>> Ja, graag!
Om deze website goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Meer informatie.