Met positieve rebellen een beweging bekokstoven - superleuk!

Manon is medeoprichter van operatie frisse peper. Zij heeft een bedrijfskundige achtergrond (Maastricht University) en is een creatieve projectleider die blij wordt van ‘positieve rebellen’ in organisaties. Samen met deze rebellen brengt Manon veranderprojecten en mensen in beweging. Dat doet zij nu ruim 10 jaar. Zij is een initiator, een frisse meedenker en -doener en een sterke verbinder. Daarnaast heeft Manon veel kennis en ervaring opgedaan op het gebied van ‘mens en verandering in organisaties’.

Je komt Manon als positieve rebellenleider vooral tegen als je door de frisse pepermolen wilt gaan of een frisse peper op de werkvloer zoekt. Ook is zij samen met collega Karin vaak jouw eerste contact met de frisse pepers. Zij luisteren graag naar jouw vraag en kijken dan welke werkwijze daar het beste bij past.


Hieronder vertelt Manon meer over de frisse pepermolen en haar werkwijze:

>> Door de frisse pepermolen… wat is dat?
“Dat is een aanpak voor mensen die in hun organisatie een beweging op gang willen brengen en daar begeleiding, kennis, frisse blikken en creativiteit bij kunnen gebruiken. Wij werken met een 5-stappenplan als leidraad. Of eigenlijk is het meer een cyclus. De aanpak is erop gericht om op een organische manier een beweging of verandering op te starten, te laten groeien en onderdeel te laten worden van de organisatie. Organisch, zodat mensen er hun eigen weg en manier in kunnen vinden. Maar wel heel bewust, met een doel voor ogen en steeds concrete stappen vooruit.

Onze opdrachtgevers herkennen zich vaak in onderstaande:
  • Er mag in een (verander)project wel wat frisse energie, pit en creativiteit gestoken worden;
  • Er is behoefte aan een duidelijke richting en sterkere inhoud bij een verandering, beweging of vernieuwing;
  • Er is behoefte aan meer ondernemerschap of eigenaarschap onder collega’s, maar we weten niet waar en hoe te beginnen.”

>> Het begint met de kracht van 'eigen-wijsheid'
“Wij werken in projecten veel met diversiteit. Zowel binnen de organisaties waar we bezig zijn, als in onze eigen frisse peperteams. Als alle neuzen dezelfde kant op wijzen, gebeurt er niets nieuws. Lekker makkelijk wel, maar oersaai! Om te innoveren en echt in beweging te komen, moet je gebruik maken van elkaars kwaliteiten en die staan soms lijnrecht tegenover elkaar. Dat vermijden we liever, als mens. We zijn liever allemaal een beetje hetzelfde en ‘normaal’ en in onze comfort zone. Maar voor beweging zijn er juist eigenwijze ideeën en meningen nodig!

Wij noemen dat eigen-wijsheid. Ik ben er dol op. Het is zelfs een van onze kernwaarden. Ieder zijn eigen kracht, kennis, expertise, stijl, bagage, rol. Ieder zijn eigen tempo en lef-niveau ook. Als we dat zien en omarmen van elkaar – en niet te vergeten van onszelf – wauw… dan kunnen we elkaar echt aanvullen en samen bergen verzetten.”

>> Gewoon mezelf
“Mijn rol in de projecten? Gewoon mezelf zijn eigenlijk. Met mijn eigen-wijsheid. Als soort van meewerkend voorman, samen met andere enthousiastelingen met lef en creativiteit mensen in beweging brengen. Ik doe in frisse peperprojecten waar ik goed in ben en ik ben eerlijk over waar ik niet goed in ben. Dan werk ik samen met de mensen uit de organisatie en uit ons frisse peperteam. Iedereen met zijn of haar eigen aanvullende expertise op het gebied van verandering, team- en organisatieontwikkeling, veranderpsychologie, action learning, communicatie of creatieve/artistieke interventies en belevingen."

>> Gezamenlijke zoektocht + uitproberen = resultaat
"Werken aan veranderprojecten doe ik nu ruim 10 jaar. Met experimenteren, vallen, leren en weer opstaan. Dus ik heb intussen wel wat te delen met jullie. Geen kant-en-klare oplossingen, die overal toe te passen zijn. Daar geloof ik niet in. Wel veel voorbeelden en inzicht in het proces. Iets duurzaam in beweging brengen in een organisatie is vooral onderzoeken en uitproberen wat wel en niet werkt, voor die mensen in die organisatie. Zo'n gezamenlijke zoektocht, met alle interessante, creatieve en unieke mogelijkheden en zichtbare resultaten... die vind ik nou leuk om te begeleiden!”

Heb jij eigenwijze plannen? Bel Manon of lees verder:

>> Frisse peper op de werkvloer
Meer informatie


Heb jij eigenwijze plannen?
Neem snel contact op!

Manon de Kok
Mail
06-53634582

Of ga naar
Frisse peper op de werkvloer
Om deze website goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Meer informatie.