Muziektheater brengt een dieper gesprek op gang

Jesse is theatermaker en liedjesschrijver. Onder de naam Het Motief brengt hij, samen met actrice en zangeres Jozan, muziektheater. Jesse is één van de creatieve krachten achter het concept van operatie frisse peper en stond aan de wieg in 2012. Jesse is een onvervalste autodidact en koos na zijn studie logistiek management voor een muzikaal pad. Hij volgde zijn hart en is nu fulltime bezig met zijn passies; muziektheater en de ontwikkeling van mensen. Je komt hem tegen bij onze frisse peper prikkels en hij draagt bij aan module 1 van de frisse peper opleiding.

Vind de frisse peper in jezelf
In deze module leer je in 5 dagdelen alles over jouw eigen rol en invloed op veranderingen op de werkvloer. Je leert jouw krachten en valkuilen kennen en weet je talent op de juiste manier te benutten. Dus wil je een spiegel voorgehouden krijgen en een verandering op gang brengen? Jesse & Jozan, Cindy en Karin gaan jou handvatten en inzichten geven.

De komende tijd komen zowel Jesse, Jozan als Cindy aan het woord om meer te vertellen over hun bijdragen aan de module. Dus lees snel verder.

Muziektheater in een training of opleiding? Wat heb je daar aan?
Jesse is samen met Jozan al sinds de oprichting van operatie frisse peper bezig met artistieke interventies. De vorm die zij kiezen is muziektheater. Muziek is bij uitstek het middel om deelnemers te laten voelen.

Jesse vertelt: "Door middel van dialogen en liedjes worden werksituaties levendig gemaakt. De deelnemers kijken en beleven op een andere manier hun eigen situatie en worden daardoor geraakt en geïnspireerd. We merken dat de deelnemers door de gekozen vorm nieuwe inzichten krijgen en ook dat na de interventie het gesprek makkelijk op gang komt. Deelnemers zijn eerder geneigd om dieper in te gaan op hun eigen gevoelens rondom het werk."

Mensen halen dingen uit onze voorstellingen die we er niet bewust instoppen
Jesse: "Voordat ik aan de slag ga met de voorstelling lees ik informatie uit intakegesprekken en bespreken we de doelen van de interventies. Deze informatie gebruik ik nooit letterlijk. Ik probeer wel de bijbehorende situaties en gevoelens te begrijpen en te vertalen naar liedjes, gedichten en dialogen."

"Mijn liedteksten zijn soms poëtisch en geven de deelnemers de mogelijkheid om hun eigen interpretatie aan de tekst te geven. Zo vond ik het mooi toen een manager na het beluisteren van 1 van onze liedjes een ingeving kreeg: Ik moet mijn eigen mensen meer de ruimte geven. Ik moet er niet zo kort op gaan zitten. Terwijl het lied voor mij ging over meer plezier maken in het werk. Dat is het mooie van deze voorstellingen. Je probeert de deelnemers op een andere manier te laten nadenken over hun werk. Meer vanuit hun hart in plaats van hun hoofd."

Muziektheater in een opleiding, moet ik acteren?
No worries, de deelnemers spelen zelf niet mee, maar kunnen de voorstelling lekker over zich heen laten komen. Er valt ook genoeg te lachen! Jozan is een kei in het neerzetten van komische typetjes.

>> Naar de module


Muziekvideo van het Motief: www.hetmotief.nl

Jesse draagt bij aan
Module 1: vind de frisse peper in jezelf
Binnen dit programma
leer je in 5 dagdelen
alles over jouw invloed op mensen
en leer je jouw kracht te gebruiken
om een beweging op gang te brengen.

'Vind de frisse peper in jezelf'
is onderdeel van
onze frisse peper opleiding.
De module is ook los te volgen.

>> Naar de module


Interessante link:

Meer over artistieke interventies.
Om deze website goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Meer informatie.