Teambuilding Den Bosch

Teambuilding is het inzetten van interventies met als doel het functioneren van een groep te verbeteren. Het gaat hierbij o.a. om de uitvoering van de taken van het team, de interpersoonlijke vaardigheden en relaties binnen het team en het oplossen van problemen als team.

3 Factoren voor succes in een team
Een succesvol team heeft een aantal kenmerken:
  • Ten eerste is er een basis nodig van vertrouwen in elkaar. Dit lijkt voor de hand te liggen, maar blijkt een van de lastigste aspecten. Denk aan het uit handen geven van werkzaamheden. Het vertrouwen in de bijdrage van de collega aan het gezamenlijke doel. Je denkt het al snel zelf beter of sneller te kunnen.
  • Op de tweede plaats staan de gezamenlijke doelen. Waar werken jullie naar toe? Zijn de doelen uitgesproken en staat iedereen er achter? Definiëren jullie de doelen hetzelfde of wijken ze af?
  • Tot slot is teamdiversiteit belangrijk. Zijn er voldoende verschillende talenten, kwaliteiten en expertise aanwezig om elkaar aan te vullen? Want men zegt dat de neuzen dezelfde kant op moeten wijzen, maar als er niemand een keer de andere kant op kijkt, stapt het team snel in een valkuil.

Hoe organiseer je een waardevolle teamdag?

Teambuilding of een teamdag is belangrijk. Door gebrek aan budget vervalt men vaak in een groepsactiviteit, zoals een boottocht, themafeest of etentje. Deze activiteiten kunnen uitstekend bijdragen aan de onderlinge relaties en sfeer in het team, maar ze raken vaak niet de kern van punten die bijdragen aan het beter functioneren van een team.

Denk aan de volgende aspecten om verzekerd te zijn van een waardevolle, leerzame en leuke dag:

  • Betrek collega's bij het organiseren van de teamdag. Luister naar hun wensen en laat hen doen waar ze goed in zijn. De een kan goed netwerken en zorgt voor de juiste contacten, de ander is creatief en kan een goede werkvorm bedenken en weer iemand anders is een geboren leider en zorgt ervoor dat iedereen verschijnt waar hij of zij moet zijn op het juiste tijdstip.
  • Organiseer de teamdag buiten de deur. Ga weg uit de werksfeer en dompel je elders onder. Hierdoor kom je los van patronen en voel je je vrijer. Bovendien word je niet afgeleid door telefoontjes, computers en collega's met vragen.
  • Combineer het leerzame met het aangename. Deel de dag zodanig in dat je zowel sfeer en relatie als inhoud en proces aan bod laat komen. Denk aan een leuke groepsactiviteit, zoals borrel, wandeling of boottocht en combineer dit met een workshop of actiesessie. Of, zoals bij operatie frisse peper, een artistieke interventie.
  • Leg een link tussen de workshop/actiesessie en de groepsactiviteit. Pas het geleerde direct toe in de groepsactiviteit. Hierdoor borg je de nieuwe informatie. Men kan meteen oefenen en daardoor wordt het leereffect vergroot. Denk hierbij aan een workshop feedback geven, die je combineert met improvisatietheater.
  • Tot slot, zorg voor borging. Als je terughoort, 'het was een leuke dag', neem daar dan geen genoegen mee. Vraag de mensen te noteren of hardop uit te spreken wat de dag hen heeft gebracht en wat zij meenemen naar de praktijk. Herinner ze na een bepaalde periode aan hun eigen voornemens.

Wil je graag een teamdag organiseren met ons, dan staan wij voor je klaar. Wij hebben verschillende mooie programma's ontwikkeld en uitgevoerd. Kijk bij actieprogramma voor mijn organisatie of actieprogramma's voor mijzelf.

Dus wil je iets doen in de categorie: teambuilding, teamdagen, teamactiviteiten, teamuitjes, teamactiviteiten, groepsactiviteiten, bedrijfsuitjes, inspiratiedagen of bedrijfsdagen. Dan ben je aan het juiste adres. Neem contact met ons op.Tags: teamuitje, teamdag, teamactiviteit, groepsactiviteit, bedrijfsuitje, inspiratiedag, bedrijfsdag, teamevent,
Teambuilding op maat
Neem contact met ons op
voor alle mogelijkheden.

Wij spreken graag
jouw wensen, ideeën
en behoeften met je door.

Actieprogramma's
Bekijk de agenda
voor ons actuele aanbod
van actieprogramma's voor mijzelf en actieprogramma's voor mijn organisatie.

Meer weten?
mail ons
06-28133601 Karin
06-53634582 Manon
contactformulier
Om deze website goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Meer informatie.