Het actieprogramma dat mensen in beweging brengt

Verandermanagement

Wat is verandermanagement?
Verandermanagement is een vorm van management die zich in het bijzonder bezighoudt met het veranderen van de structuur, cultuur en/of de werkwijze van een organisatie. De term is in 80er jaren ontstaan.

Mensen hebben vaak weerstand tegen veranderingen. De grootste stressfactoren in het leven van een mens zijn een verandering van een partner door bijvoorbeeld geboorte, huwelijk, scheiding of overlijden. Verder verhuizingen en ook veranderingen in opleiding en werk. Veranderingen zoals een nieuwe baan, nieuwe werkplekken, functies, collega's, salaris, arbeidsvoorwaarden, reorganisaties, ontslag of pensioen. Dit soort veranderingen leiden tot een soort rouwproces met gevoelens van ontkenning, weerstand en /of ontwijken, de vecht of vlucht reactie en uiteindelijk ook de berusting en het zien en benutten van nieuwe kansen. Dit soort emotionele processen kan men gewoon laten gebeuren of men kan proberen dat te beïnvloeden, te manipuleren, te beheren, te managen. Dat is verandermanagement.

Wat doet operatie frisse peper op het gebied van verandermanagement?
Met operatie frisse peper bundelen wij onze krachten in een driepoot van bedrijfskunde, psychologie en kunst. Met een enthousiast en talentvol team helpen wij bedrijven en organisaties bij innovatie en verandering. Onze aanpak brengt mensen blijvend in beweging. Lees ons verhaal om hier meer over te weten te komen.

Bij verandertrajecten zijn draagvlak, begrip en veranderzin belangrijk. Operatie frisse peper helpt alle betrokkenen de verandering te begrijpen en te vertalen naar hun eigen situatie. Wij halen iedereen even volledig uit hun dagelijkse werksituatie om op een actieve, verfrissende en effectieve manier invulling te geven aan zijn/haar eigen verandering. Voor een blijvend effect ondersteunen wij vervolgens bij de implementatie op de werkvloer.

Bij innovatietrajecten zijn vernieuwend en creatief denken, co-creatie en verbindingen leggen belangrijk. Operatie frisse peper hanteert methodes waarbij mensen zodanig geprikkeld worden dat zij al hun belemmeringen laten varen en echt buiten hun kaders durven denken. Uiteindelijk wordt er uiteraard geconcretiseerd. Iedereen kan innoveren!

Kijk voor inspirerende mogelijkheden eens bij onze actieprogramma's.