Frisse Peperproeftuin dag 2: Opzetten experiment

In de frisse peperproeftuin op de Dutch Designweek 2019 grijpen we een Eindhovense case bij de kladden over toenemende ongelijkheid..


Opzetten Experiment
De eerste stap is klaar en het stokje is overgedragen aan de nieuwe groep. De resultaten van de eerste dag zijn het opstapje om een concept te vormen. In een brainstormsessie denken we na over de vervolgstappen. We denken na over wat we donderdag gaan doen en dat is: 'een blikverruimende quiz op scholen'. Deze quiz gebruiken we als marktonderzoek.

Ontwikkelingsproces
De studenten zijn de straat op gerend om profielen te maken van bezoekers van het Sectie-C terrein. Maar niemand wil op de foto, dus trekken ze de sectie-C-truien aan zodat ze “officieel” lijken. De studenten gaan aan vijf mensen het vuur aan de schenen leggen met de volgende vier vragen:
  • Welke cola drink je?
  • Heb je veel contact met de buren?
  • Als je mag kiezen een nieuwe jas of tweedehands?
  • Wat voor een kledingkast heb je?
Deze profielen vormen dan het fundament van het huis dat Mari en Manon aan het bouwen zijn genaamd: de quiz. Zij zijn dan ook in de productiemodus geschoten om de quiz op te kunnen tuigen. Karin is beneden in de stand de output van vandaag aan het toevoegen zodat het grote publiek mee kan kijken met het groeien van de Frisse Peper Proeftuin.
Alex (waar we gisteren kennis mee maakte) waait ook nog even binnen als vliegende keep en klimt gelijk in de telefoon om samen met Karin scholen te bellen met de vraag of zij mee willen werken.

Van denken naar doen
De kennis van de maandag groep is snel omgezet naar een concept. Het plan staat in de steigers, er is een to-do list. Het zaadje dat gisteren geplant is begint langzaam uit te komen. WIl jij het groeiproces blijven volgen? Kijk dan op onze facebook pagina.
Om deze website goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Meer informatie.