Het actieprogramma dat mensen in beweging brengt

Assessment en persoonlijkheidsanalyse

Een assessment is een combinatie van verschillende meetinstrumenten om mensen te kunnen beoordelen op o.a. hun competenties, vaardigheden, werkhouding, persoonlijkheid en intelligentie.

Een assessment wordt vaak ingezet bij selectieprocedures of het ontdekken van talenten bij werknemers. Assessments bestaan vaak uit vragenlijsten, simulatie en/of rollenspelen en interviews. Vaak bestaan de vragenlijsten uit persoonlijkheidsvragenlijsten en intelligentietesten.
De assessments kunnen door iedereen worden afgenomen, maar een psycholoog is er voor opgeleid. Met name een arbeids- en organisatiepsycholoog voert de assessments uit. Meestal zijn zij aangesloten bij het Nederlands Instituut voor Psychologen. Dit betekent dat zij zich aan de beroepscode horen te houden.

De psychologen van operatie frisse peper zijn opgeleid om o.a. de OPQ32r af te nemen. OPQ staat voor occupational personality questionnaire en wordt aangeboden vanuit CEB SHL Talent Measurement. Deze persoonlijkheidsvragenlijst geeft een beeld is een van de meest gebruikte en gerespecteerde methodiek in de wereldom gedrag op de werkvloer te meten. Dit meetinstrument heeft een hoge standaard enw ordt als uitmuntend bestempeld. Het geeft HR-professionals en managers relevante en nauwkeurige informatie waarmee je snel en goed geïnformeerd wordt en beslissingen kunt nemen. De OPQ32 biedt een duidelijk kader voor het begrijpen van de invloed van de persoonlijkheid op de prestaties op het werk. De methode heeft internationale erkenning voor de juistheid van de beoordeling. Er zijn meer dan 90 onafhankelijke validatie studies uitgevoerd op de OPQ over een periode van 25 jaar, over 20 landen en 40 bedrijfstakken. (meer informatie)

Heb je interesse in een talentscan, persoonlijkheidsvragenlijst of assessment, neem dan contact met ons op voor de mogelijkheden.
Links:
http://www.psynip.nl/

Meer weten?
mail ons
06-28133601 Karin
06-53634582 Manon
contactformulier
Om deze website goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Meer informatie.