Gamedesign op het werk, wat moet je er mee?

Max is game designer. Hij studeerde game studies aan de universiteit van Amsterdam. Max creëert al vanaf de start van operatie frisse peper workshops over co-creatie en gaming. Binnenkort krijg je de kans om de kracht van game design te ervaren, want hij neemt 1 dagdeel voor zijn rekening van de module 2 'jouw operatie'.

'Jouw operatie'
In deze module leer je in 5 dagdelen alles over verandermanagement en breng je een beweging op gang binnen jouw werk. Dus wil je actie in de taxi en vraag je je af waar je moet beginnen en hoe? Rianne, Max en Karin gaan jou handvatten geven. Na de training weet je waar je heen wilt, welke stappen je kunt zetten en welke rol jij hierin speelt. Ook weet je hoe veranderen werkt bij mensen, wat je gaat tegenkomen en hoe je daarmee om kan gaan. De module past goed bij teamleiders, voorzitters, koplopers en kartrekkers die zichzelf kennen en weten wat ze willen bereiken.

De komende tijd komen zowel Max als Rianne aan het woord om meer te vertellen over hun bijdragen aan de module. Dus lees snel verder, want Max vertelt meer over de workshop die hij in petto heeft.

Game design voor op het werk, wat moet je ermee?
"Spelen en leren hebben heel veel met elkaar te maken. Kinderen leren door te spelen, door dingen uit te proberen. Ze zijn op zoek naar de regels van de maatschappij, van het gezin en van de mens. Hoe ver kun je gaan in bepaalde situaties?

Mensen zijn van kinds af aan al speels, maar ergens onderweg raken we het gevoel van spelen kwijt. Spelen is nieuwe dingen uitproberen, alleen maar om te weten hoe iets werkt en wat niet. Het is goed om af en toe eens op je bek te gaan, daar leer je van."

Game designer als gedragsontwerper
"Ik wil dat de wereld een betere plek wordt, waar mensen blij zijn en waar je werk tof is. (wat dat ook kan en mag zijn) Over dat eerste kan ik zelf niet heel veel doen of zeggen, maar over de laatste twee kunnen we met game design heel ver komen.
Als je nieuwe dingen leert, maken je hersenen een stofje aan waardoor je je goed voelt. Games en spellen doen dit ook. Je komt steeds problemen tegen die je moet oplossen. Heel belonend voelt het als je ‘zelf’ hebt verzonnen hoe je zo’n probleem hebt opgelost.

Het leuke aan game design is dat jij als ontwerper bepaald wanneer mensen iets leren. Je ontwerpt eigenlijk de ideale leeromgeving en de ideale leefbeleving."

Wat heb je er aan?
"In deze module geef ik een workshop game design enn gaan we aan de slag met de volgende vragen:
  • wat is je doel?
  • wat is het speelveld van mijn werk (sociaal als fysiek), wat zijn de spelers?
  • welk gedrag wil je veranderen?
  • welke houding heb ik en mijn naaste collega’s nodig?
  • hoe gebruik ik prototypes om beter in mijn werk te worden?
Door creatieve werkvormen beantwoorden we al deze vragen en hebben we aan het eind een werkend prototype, gereed voor testen, klaar. Nieuwsgierig? Schrijf je in voor module 2, of gelijk alledrie als je toch bezig bent."

>> Naar de module

Nieuwsgierig naar de bijdrage van Rianne, onze danseres en choreograaf? Lees hier wat zij bijdraagt aan de training 'jouw operatie.'


Max draagt bij aan
module 2: jouw operatie.
Binnen dit programma
leer je in 5 dagdelen
alles over verandermanagement
en breng je een beweging op gang.

'Jouw operatie' is onderdeel van
onze frisse peper opleiding.
De module is ook los te volgen.

>> Naar de module


Interessante link:

Meer over artistieke interventies.
























Gratis tips, artikelen en inspiratie
Wij hebben als missie om samen met jou, als koploper, aanjager of lefgozer, een opwaartse spiraal teweeg te brengen. Zodat iedereen doet waar hij goed in is, ieder zijn unieke zelf is en de ruimte en het vertrouwen voelt om vol energie te handelen.

Wil jij ook die positieve verandering op gang brengen en meer mensen meekrijgen? Via deze link meld je je aan bij onze frisse peper community en gaan we je helpen met tips, artikelen en inspiratie. Doe je mee?

Ja, ik doe graag mee!
Om deze website goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Meer informatie.